Journal

Journal-ing

Journaling vond ik altijd iets voor de échte yogi’s…ik probeerde het weleens, hield dat een paar dagen vol en mijn pogingen strandden weer. Jaar in, jaar uit. Tot dit jaar…het jaar waarin er wel meer veranderde voor velen met mij. Toen ik na een fijne zomer met een gebroken hart weer in Nijmegen belandde, was de tijd daar. Alsof ik voelde dat ik alle antwoorden van binnen had, als ik de vragen eerst maar opschreef. Het was mijn correspondentie met het universum. Terwijl ik boeken las die over dat universum gingen (zoals ‘The universe has your back’), hield ik mezelf steeds meer spiegels voor. Ik schreef, juist omdat niemand las. Ik was eerlijk, zoals ik nog nooit eerlijk tegen mezelf was geweest. Ik vond heling in mijn eigen woorden, stelde vragen die geen antwoord nodig hadden en zag alles wat er gebeurde als de grootste helingsreis sinds tijden. Ik schreef en ik bleef schrijven, totdat mijn notitieboek vol was.

Het mooiste van journalen, is dat je jezelf stimuleert om antwoorden uit jezelf te halen. Er is op dat moment namelijk niemand die reageert, behalve jijzelf. En misschien duurt het even voordat je het ‘Eureka-moment’ voelt, waarbij je weet wat het antwoord is op jouw vraag. Dat geeft niet. Leer weer vertrouwen op je gevoel, op je intuïtie of hoe je het ook wil noemen, zonder dat de buitenwereld meteen een mening heeft.

Al met al, ben ik dus tegenwoordig een grote fan van journalen. Ik beschrijf mijn dromen, zet daarna een intentie voor dag, schrijf op wat ik van me af wil schrijven en probeer elke avond voor ik naar bed ga op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Het werkt het beste wanneer je het journal bijhoudt op een reguliere (liefst dagelijkse) basis. Het leukste is het teruglezen van dingen die je (ooit) geschreven hebt. Daar zie je namelijk pas het verschil. Het verschil tussen waar je toen stond en nu. Probeer echt te schrijven alsof niemand mee leest, waarvan ik ook hoop dat dat zo is. Schrijf vanuit je hart, niet vanuit je ratio. Je hoeft jezelf niet te overtuigen van dingen die je al weet. Vertrouw op dat wat komt en onthoud: waar weerstand is, is groei.

YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply