Over ons

Yoga up your life!

YogaSisters is het online platform dat past bij jouw bewuste levensstijl. Wat die bewuste levensstijl inhoudt, dat bepaal jij zelf. Onze missie is yoga toegankelijk maken voor iedereen. Of je nu een gevorderde, beginnende, oude, jonge, dikke of dunne yogi bent: we zijn allemaal gelijk en allemaal in staat tot yoga en (persoonlijke) ontwikkeling. Om de zoektocht naar de yogaschool, stijl en teacher die het beste bij jou past te vergemakkelijken, hebben wij de YogaSisters opgericht. Ook vind je op onze pijlers MIND, BODY en SOUL artikelen met wetenschappelijke onderbouwingen, bijvoorbeeld over waarom yoga zo goed voor je is. Daarnaast vind je er interviews met yogateachers, om jou te inspireren en kennis te laten maken met de vele teachers die Nederland rijk is. YogaSisters is voor iedereen die geïnteresseerd is in de wondere wereld van yoga en alles wat daarbij hoort. Wij staan je graag bij op jouw yogapad.

Namasté.

YogaSisters.

Get connected!

Wil je meer weten over ons, de website of wat dan ook? Stuur ons dan een berichtje via de website 🙂

Veelgestelde vragen

Staat je vraag niet ertussen of wil je iets anders weten? Stuur dan een e-mail naar info@yogasisters.nl. We horen graag van je!

Wie zijn de YogaSisters?

Wij heten Fiona en Marleen en waren tot voor kort werkzaam op een kantoor in de juridische wereld.

Voor Marleen betekende dit weinig vrijheid, haat aan maandagen, toeleven naar het weekend en weekenden die te snel voorbij gingen. Voor Fiona betekende dat verveling op kantoor, haat aan maandagen, toeleven naar het weekend en ……..juist. Het leidde allemaal tot hetzelfde: burnout-achtige symptomen. Tijd voor iets anders dus!

Long story short, yoga heeft ons doen inzien dat wij op kantoor, in de 9 tot 6 baan, niet op onze plek waren. Na onze teacher trainingen in resp. Thailand en India, werd dit alleen maar meer duidelijk. Al snel kwam de vraag op waarom we niet voor onszelf zouden starten om te doen waar wij echt gelukkig van worden: het geven van yoga en andere mensen ook blij maken met yoga.

Dit is een beknopt verhaal over wie wij zijn en hoe wij zijn begonnen met YogaSisters. We nodigen je uit om onze blogs te lezen en om zodoende meer over ons en onze weg hier naar toe te lezen.

Wat is yoga?

Yoga betekent in het Sanskriet ‘verbinden’. Dat is precies waar wij ook voor staan, zonder al te zweverig te worden of er steeds van dit soort ‘braaktermen’ in te willen gooien. Dit impliceert al dat yoga meer is dan alleen een beetje rekken en strekken. Het betekent een verbinding maken tussen lichaam, geest en ademhaling.

De houdingen (de zgn. asana’s) zijn slechts 1/8 deel van yoga volgens het achtvoudige pad van Patanjali (een bekende Indiase geleerde en filosoof die leefde in de 2e Eeuw voor Chr.). Vroeger, met het ontstaan van yoga was yoga een uitgebreid systeem voor welzijn op verschillende niveau’s: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Hedendaags, in de Westerse ‘rat-race’ van leven, wordt yoga gebruikt als een middel om weer dichter tot jezelf te komen.

Natuurlijk heeft yoga positieve effecten op het verminderen van stress en lichamelijke pijn, maar dit is het niet het primaire doel. Eigenlijk kan yoga het beste worden omschreven als een levensstijl, waarbij je verschillende technieken en oefeningen gebruikt, om de beste versie van jezelf te worden.

Is yoga voor iedereen?

Hell yeah! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen…Yoga is voor iedereen.

Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt, welk geloof, welke nationaliteit, welk geslacht, welk type lichaam of welke leeftijd. Iedereen kan Yoga beoefenen, zolang je maar luistert naar je lichaam. Je grenzen, mogelijkheden en beperkingen (leren) kennen is een must.

Niemand is perfect, iedereen heeft een andere lichaamsbouw en ieder mens heeft te maken met andere mogelijkheden en beperkingen. Ook de beste yogi’s lopen tegen hun eigen grenzen aan. Kortom: je bent uniek! Er zijn altijd middelen en/of aanpassen te verzinnen om yoga houdingen toegankelijk voor je te maken. Een goede yogateacher helpt je hierbij. We raden je dus wel aan om – met name als je een beginner bent -, naar een yogastudio te gaan en daar uit te vinden welke les en teacher het beste bij jou(w lichaam) past.

Moet je lenig zijn voor yoga?

Wij krijgen zó vaak de opmerking van mensen dat zij niet lenig zijn en daarom niet aan yoga willen of kunnen beginnen. Als dit ook het eerste is dat in jou opkomt met als reden waarom je geen yoga wil doen, dan roepen we je nu een halt toe: je hoeft namelijk helemaal niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen! Wel heb je een grote kans dat je flexibeler zult worden naarmate je yoga (vaker) beoefent. Je verlengt met het doen van yoga houdingen namelijk je spieren. Houd in elk geval een langzame opbouw aan als je net begint met yoga en houd in je achterhoofd dat geen enkel lichaam hetzelfde is.

Hoe vaak geven jullie Pop-Up Yoga?

Kijk even hier voor het rooster en alle informatie van het desbetreffende event.

Wat zijn de kosten voor het meedoen aan een Pop-Up yogasessie?

Dat verschilt per evenement. Klik even op het desbetreffende event en vindt daar meer info over aanmelden, locatie en de kosten etc.

Samenwerken met Yogasisters?

Yogasisters biedt merken de kans om direct in contact te treden met hun doelgroep. Wil je goed zichtbaar zijn bij ons publiek met je merk, winkel, webshop, product of event? Dat kan!

Adverteren op deze site is op verschillende manieren mogelijk. Denk aan diverse vormen van display advertising, advertorials, winacties en veel meer.

Wil jij een gastblog schrijven op Yogasisters.nl? Dat kan ook!

Het is ook mogelijk ons te boeken voor festivals, events, presentaties of andere opdrachten.

Voor bovenstaande zaken en/of als u andere (zakelijk gerelateerde) vragen heeft en/of een product of persinformatie wilt opsturen, kunt u mailen naar info@yogasisters.nl.

*Disclaimer: Yogasisters zal nooit advertenties plaatsen waar zij niet achter staat. Om de transparantie te waarborgen, zal er altijd duidelijk vermeld staan wanneer het gaat om advertorials, advertenties of affiliate links.

YogaSisters.

loves to connect…

Wij verbinden mensen met zichzelf en met elkaar. Hiervoor zetten wij yoga in als middel want wij geloven in de verbindende kracht van yoga.

Namasté