Trust that you are growing,

even in the dark.

Trust that you are healing,

even in the quiet.

 – Bianca Sparacino

Toen ik mijn ‘yogajourney’ startte, was ik altijd al geïnteresseerd in de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het begon bij de ziekte van mijn moeder (zij leed aan kanker) in mijn kinderjaren. Zij is er tot aan de dag van vandaag van overtuigd, dat haar ziekte voortkwam uit stress. Stress vanuit haar eigen jeugd, het overlijden van haar vader na een kort ziektebed, het harde werken en de tropenjaren met jonge kinderen en alles wat daarbij hoort…haar inziens leidde dat alles tot het indrukken van de noodknop van haar lichaam: tot hier en niet verder.

Mijn eerste teacher David Goulet, zelf opgeleid door onder andere Swami Gitananda, gelooft in deze zelfde wisselwerking tussen lichaam en geest. Hij deed vele jaren onderzoek naar energie, de link tussen lichaam & geest. Volgens hem is yoga een wetenschap en ik kan het niet anders dan met hem eens zijn.

Ik ben blij dat je op deze pagina bent beland. Misschien ben je hierop terecht gekomen, omdat je iets wil veranderen in je leven. Misschien werkt je lichaam voor je gevoel je constant tegen en val je van het een in het ander. Wellicht merk je dat jij degene bent die jouzelf steeds tegenwerkt op mentaal gebied. Wat het ook is, je bent nu hier en je leest nog steeds wat ik je graag wil vertellen. En die boodschap is dit: jij bent en hebt de sleutel tot verandering. Jij bent de wetenschapper over jouw eigen lichaam als experiment. Door mijn aanpak, laat ik je zien en ervaren dat jij zelf een enorme invloed hebt op je welbevinden. Tijdens sessies gaan we steeds een laagje dieper en dieper om zo bij de kern van jouw zijn uit te komen. Vanuit daar herprogrammeer je jouw systeem & neem je het heft in eigen hand.

“Hoe dan?!” hoor ik je denken. Dat is voor iedereen anders, maar mijn core business is dat ik je door middel van asana’s (houdingen), pranayama (ademhaling) en meditatie verder help. Raak niet in paniek als je nog niet wist wat de Sanskrit woorden hiervoor betekenden. Wees niet bang dat ik met ‘houdingen’ bedoel dat jij je tenen moet aanraken. Denk niet dat wij een uur lang mediteren in lotushouding, zonder dat jij je benen mag strekken. Er zijn nog meer tools die we kunnen gebruiken, zoals het werken met mantra’s, het doen van visualisaties en meer. Het hele programma wordt voor jou op maat gemaakt. Daarna zul je meer rust, meer vrijheid, meer blijheid en voldoening ervaren. En dat is de sleutel tot een gezond lichaam. Hoe subjectief dit ook mag klinken, het geldt voor ieder individu. Ondanks dat yoga een persoonlijke practice is, zijn er voor iedereen manieren om naar hogere staat van bewustzijn te komen. Maak je hier echter niet te druk om en geniet  van het pad er naar toe.

Namaste, 

Marleen