Deze blog is geschreven door Carlijn Bouwman, die net zo’n yoga- en dierenliefhebber is als wij. Zij is de afgelopen jaren o.a. woonachtig geweest in Agonda, India.

Door een foto die ik zag op instagram en een reactie daarop ben ik in contact gekomen met de YogaSisters. We hadden verschillende dingen gemeen: Yoga, Nijmegen, een liefde voor honden, in het speciaal de honden in Agonda en de liefde voor Agonda, een kustplaatsje in het zuiden van Goa in India.

Ik woon nu vier seizoenen in Agonda. Een seizoen duurt ongeveer zes maanden, van half oktober tot half april. De rest van jaar is het ongelooflijk warm en de regentijd (monsoon) is lang en heftig. Ik ben er ieder seizoen samen met mijn Nepalese vriend. Gedurende het seizoen werk ik als Yoga Teacher Trainer voor een Yoga Teacher Training School in de buurt van Agonda.

Daarnaast runt mijn vriend een restaurant aan de noordzijde van Agonda; Riverside. De plaats van het restaurant is ook een plaats waar veel puppies worden geboren gedurende het seizoen en daar buiten. Vorig seizoen is River bij ons komen aanlopen in het restaurant en hebben wij voor hem gezorgd, ik ben met hem naar het Animal Shelter Agonda (hierna: ASA) gegaan en Brendy, die het shelter runt, heeft River zijn eerste injecties gegeven. Helaas kreeg hij januari 2018 parvo, een hele besmettelijke hondenziekte die helaas erg veel bij puppies in Goa voorkomt. Doordat we erg snel door hadden dat er iets niet goed was hebben we hem met behulp van ASA kunnen helpen. Parvo is onwijs besmettelijk en meestal dodelijk voor puppies. Inentingen tegen parvo kunnen pas gegeven worden als de hond een jaar oud is. Het is ongelooflijk als je nu ziet wat voor een mooie grote en sterke hond River nu is. Mijn band met River is hierdoor ook erg sterk; hij is een strand hond, niet mijn hond maar een hond die tijdens de seizoenen veel en graag bij mij is.

Dit jaar kwam er een klein zwart/wit gekleurd hondje aangelopen in ons restaurant en ze bleef maar terug komen. Dit is onze Momo geworden en met behulp van ASA hebben wij voor haar gezorgd. Wij gaven haar eten, ASA gaf haar de benodigde injecties, ze is gesteriliseerd etc. ASA doet echt zo veel goed en mooi werk voor alle dieren, maar hoofdzakelijk voor alle honden. River en Momo blijven in de monsoon in Goa, een vriendin van mij zorgt voor ze, met behulp van ASA en Brendy. River en Momo zijn strandhonden en het leven en de vrijheid waar ze in Agonda van genieten, dat kunnen we ze nergens anders geven of bieden. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat het leven voor de honden in het monsoon minstens zo goed is als tijdens het toeristen seizoen door ASA financieel te steunen. ASA runt op basis van donaties en alle hulp en steun die ik heb ontvangen gedurende de seizoenen dat ik zorg voor River en Momo is gratis.

Daarom ben ik bijzonder blij dat ik samen met de YogaSisters op deze manier iets kan betekenen voor het Animal Shelter Agonda (ASA), Brendy, River, Momo en natuurlijk alle andere honden op het strand van Agonda (want dat zijn er best veel;-)).

Op 20 juni organiseren wij in samenwerking met Carlijn een Benefit. De volledige opbrengst gaat naar het Animal Shelter Agonda. Meer informatie vind je hier.

YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply