Mind

Be You Retreat – Vrijhaven Zwier

Graag geven wij in deze blog het woord aan Louise Lieffering. Zij was als fotograaf en blogger te gast op onze tweede Be You Retreat op 13 april 2019. Ben je ook benieuwd naar haar review? Lees dan snel verder. 

Het kiezen van een retreat is vandaag de dag zo makkelijk nog niet. De verschillende retreats poppen als paddenstoelen uit de grond. Hoe weet je welke je moet kiezen? Ik kies retreats altijd uit op gevoel en natuurlijk ook het programma. Vergeet het eten niet, want ik ben dol op knabbelen. Ben je benieuwd naar een persoonlijk verhaal over een dag retreat? Just keep reading.


Laat me jullie meenemen tijdens mijn reis bij het BE YOU retreat. Een dag gevuld met yoga, meditatie, chanten en lekker vegetarische knabbelen. Dit vond plaats op een prachtige locatie bij de Vinkeveense plassen. Bij binnenkomst ontving ik een warm welkom door drie prachtige yogi’s. Ik voelde me meteen op mijn gemak en voelde zoveel liefde. Op tafel bij binnenkomst stond meteen een lekker kop thee klaar met een heerlijke gezonde snack. Het programma startte om 10 uur, maar er werd verzocht om half 10 aanwezig te zijn. Dit vond ik een prettige ervaring. Ik kon even rustig aarden en onthaasten vanwege de autorit. De retreat begon in een prachtige cirkel. Cirkels staan voor veiligheid, voor de zon en maan en creëren een verbinding. Na een mooie opening mocht iedereen een innercompass kaart pakken. De kaart die ik omdraaide was: liefde. Wat toepasselijk bij dit retreat, aangezien deze dag in teken staat van jezelf. Volledig in je kracht staan en zelfliefde geven, zodat ook anderen liefde van jou kunnen ontvangen. Zodra jij in verbinding staat met jezelf kun je ook verbinding met anderen maken. 

Na een korte uitleg met géén regels (YES), begon de poweryoga van Fiona. Een versnelling opzoeken bij jezelf en je kracht vinden. Wauw, een soort oerkracht kwam vrij door deze reeks power asana’s. Fiona geeft yoga als een echte powervrouw, petje af.  Nadat de kracht is gevonden en de energie hoog zit is het tijd om de brandstof aan te vullen met een heerlijke vegetarische lunch. Ik kan je vertellen dat ik mijn brandstof goed heb aangevuld.

Terug in de ruimte stond een verrassing op het programma. Het was iets om naar uit te kijken met een open blik. Het was een aangename (in het begin awkward) verrassing. Yoga dansen: dus laat je maar gewoon gaan op de muziek. Wat was ik blij dat ik me eerst even kon verschuilen achter mijn camera. Ik mocht namelijk kiekjes schieten van deze dag. Goed, het was tijd om uit mij schulp te kruipen en de mat op te springen. Het lucht aardig op om jezelf eens lekker te laten gaan. Yoga dansen laat je dichterbij jezelf komen en het laat je innerlijke kind los. Gewoon plezier maken, zonder erbij na te denken. Dat zou ik graag vaker doen.

Na al deze versnelling was ik wel toe aan wat vertraging. Een stiltewandeling stond dan ook op het programma. Heerlijk, met niemand hoeven te praten, te connecten met de natuur om je heen en in jezelf. Voor het eerst lekker genoten van de prachtige Vinkeveense plassen. Op gegevens moment kwamen we langs een man lopen en die zei: ‘Joh, het lijkt wel een begrafenisstoet’. Van binnen moest ik giebelen, die man moest eens weten wat voor reis we aan het maken zijn. 

Terug in de ruimte was het tijd om chakra yoga te doen. Dit was nieuw voor mij, waardoor ik mega enthousiast werd. Marleen gaf deze yoga alsof het haar tweede natuur is. Deze yogi houdt wel van aanpakken, een pittige les, met de focus op de anahata chakra (hartchakra). De kennis van Marleen met alle sanskrit benamingen werd snel duidelijk. Dit zorgde voor verdieping in de yoga, wat zeer aangenaam was. Na deze les voelde ik de liefde dan ook flink stromen door elke cel in mijn lichaam. Oh, en mijn balans was aardig teruggekeerd.

Nog meer vertragen? Ja, zeker. Hoe kan dat beter dan met een dosis yin energie. Zelf ben ik groot fan van deze vorm van yoga, waar het parasympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd. Ik vind het een feestje om lekker dubbel gevouwen op de mat te liggen en echt naar binnen te kijken. Lotte stapte tijdens de les in een andere energie. Dat was bijzonder mooi om te zien. Van naar buiten gekeerde energie lukte het haar om mij volledig naar binnen te laten keren. Door de yin kwam mijn lichaam in een rust-en-zijn-modus. 

De afsluiting. Nu al? Dat was wat ik dacht na deze fantastische dag. Kon deze dag niet gewoon een week duren? Dus lieve lezertjes, een big shoutout naar deze 3 prachtige yogi’s. Deze meiden hebben mij op een bijzondere manier weten te raken. Als ik naar hen keek zag ik heel veel passie, liefde en voelde ik een sterke connectie. Ze straalden letterlijk BE YOU uit. Heel veel liefde en dankbaarheid naar Fiona, Marleen en Lotte voor deze mooie ervaring. 

Wil jij deze 3 yogi’s ontmoeten en gun jij jezelf een dag in het teken van BE YOU? 14 september vindt de derde editie plaats, dus meld je hier snel aan en krabbel de datum in je agenda. YOU DESERVE IT!

YogaSisters. en Hartje Yin Yoga willen de volgende sponsoren bedanken die onze Retreat BE YOU mede mogelijk hebben gemaakt: YogiTeaObrigadoLiquido FashionIAMLOVE en Yoga International.

YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply