Graag geven wij in deze blog het woord aan storyteller Sarah Bierens. Je mag haar ook copywriter, schrijver, content creator of blogger noemen en ze was te gast op onze allereerste Retreat op 22 september 2018. Ben je ook benieuwd naar haar review? Lees dan snel verder. 

Neem je wel eens écht de tijd voor jezelf? Zonder afleiding, zodat je bij jezelf kunt inchecken? Door een druk bestaan schiet dat er geregeld bij in en komen we alleen toe aan een uurtje yoga of wandelen. Een One Day retreat is daarom een cadeautje! Het eerste retreat Be You van de Yogasisters en Hartje Yin Yoga stond volledig in het teken van jou. Een dag lang doen wat goed voor jou voelt om jezelf weer helemaal op te laden.

 

Het retreat begint op een frisse zaterdagochtend. We ontmoeten elkaar op een boerderij in het Gelderse Bergharen, vlakbij Nijmegen. Een mooie club vrouwen, allemaal met een uniek verhaal. De één heeft yoga pas ontdekt en volgt wekelijks een les, de ander is al jaren verknocht. De meesten kennen elkaar niet. Toch voelt de sfeer gelijk veilig en vertrouwd.

 

 

Na een begeleide meditatie van Lotte in de buitenlucht, neemt Yogasister Fiona ons mee voor een yin/yang practice in de tuin. De zon breekt door en de warme zonnestralen maken het stretchen en de verschillende yogaposes extra aangenaam.

 

 

Bij terugkomst in de boerderij staat er een heerlijke vegetarische en vegan lunch voor ons klaar. Er is salade, courgettesoep, boekweit noedels met tahin en vers brood. Alles is homemade en even smakelijk! Tijdens de lunch leren we elkaar beter kennen en delen we onze ervaringen.

Voldaan en met volle buikjes neemt Lotte ons mee voor een stiltewandeling door het bos. Op blote voeten welteverstaan. Dit is om je chi, oftewel je levensenergie, beter te laten stromen. Zodat je letterlijk beter kunt aarden. Het is even wennen en een uitdaging om niet op de honderden gevallen eikeltjes te gaan staan. Toch ervaar ik het vooral als bijzonder.

Weer terug op de boerderij, geeft Marleen ons een Chakra yoga practice. Een sessie waarin de ademhaling, chakra’s en veel hartopeners centraal staan. Daarna volgt een fijne yin sessie van Lotte. We sluiten de dag af met het chanten van een mantra. De muziek, het herhalen van de woorden en de vibratie van onze stemmen, maken dat er iets bij me loskomt en ik een traantje wegpink. Een onverwachte emotie, maar mooi!

Hoe eindig je een dag die volledig om jou draait? Juist, met een wijntje! Balans is key en dus is proosten op deze serene dag een perfecte afsluiting. Met een goedgevulde goodiebag en meer kalmte en energie dan toen we vanochtend binnenkwamen, nemen we afscheid van elkaar en dit bijzondere retreat.

YogaSisters. en Hartje Yin Yoga willen de volgende sponsoren bedanken die onze Retreat BE YOU mede mogelijk hebben gemaakt: YogiTeaNampelkaLiquido FashionIAMLOVE en Yoga International.

 


Sarah schreef van jongs af aan al verhalen en was gefascineerd door geschiedenis en cultuur. Ze koos daarom voor een Master Geschiedenis, dé opleiding voor storytellers als je het haar vraagt. Van origine is zij dus historicus, maar inmiddels is haar horizon behoorlijk verbreed. Ze heeft heel wat rondgesnuffeld om haar rugzak te vullen. Van de uitgeverswereld, media- en filmbranche tot aan de redactie van een journalistiek cultuurplatform. Het resultaat? Een creatieve pen plus een flinke dosis kennis van communicatie, publiciteit, contentmarketing en social media.

Nieuwsgierig geworden naar Sarah? Kijk gerust rond op haar website of volg haar op instagram.

BE YOU
Next Post
YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply