Liebster Award

We zijn door Suze Dijkstra genomineerd voor de Liebster Award. Deze Award is in het leven geroepen om kleine bloggers in het daglicht te zetten. Zo krijgen zij de kans om te shinen met hun blogs en nieuwe lezers te inspireren.

De Liebster Award is van origine Duits en betekent: liefste, aardigste, leukste, mooiste, etc. De nominatie is bedoeld om waardering voor jouw blog te uiten. Super lief, Suze! Hieronder geven wij antwoorden op de vragen die Suze aan ons heeft gesteld.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Op dit moment zijn we niet veel bezig met bloggen. We nodigen af en toe iemand uit om voor ons te bloggen. In de toekomst willen we meer gaan bloggen en zo meer van ons laten zien: wie wij zijn, wat ons bezig houdt, waar we tegen aanlopen… Tegenwoordig is dat de manier om mensen te bereiken en wellicht te inspireren.

Wat is jouw levenstaak op aarde?

Dicht bij ons zelf te blijven en hierdoor andere weer in contact te brengen met zichzelf. Het raakt ons als we zien hoe ver wij eigenlijk zijn verwijderd van het voelen van ons lichaam. We worden van kleins af aan geprogrammeerd om met ons hoofd te denken en eigenlijk ook te voelen. Dat is erg jammer. Ons lichaam en geest zijn verbonden met elkaar en zonder je daarvan bewust te zijn is het logisch dat je tegenwoordig veel ziet dat moderne ziektes zoals stress etc. ook zorgen voor veel lichamelijke klachten. Het is van belang om het contact tussen hoofd en lichaam te herstellen, om op elk vlak weer gezond te worden en te kunnen functioneren.

Waar haal jij je geluk uit?

Uit het geven van (yoga)lessen en het contact met anderen. En natuurlijk uit onze huisdieren! <3

Wat is de belangrijkste levensles die jij tot nu hebt geleerd?

Je intuïtie volgen en het stemmetje in je hoofd negeren.

Welke waarden vind jij belangrijk in het leven?

Eerlijkheid, authenticiteit, vrijheid…

Is er een boek dat jouw leven heeft veranderd? Zo ja, welk?

Niet per se. Er zijn zo veel mooie boeken met goede verhalen en wijsheden. Documentaires en films kunnen ons ook inspireren.

Welke boodschap zou jij mee willen geven aan je kinderen?

Blijf bij je gevoel en je bent goed zoals je bent. Durf je eigen keuzes te maken en doe niet iets omdat je het gevoel hebt dat je omgeving dit van je verwacht.

Wat zou jij anders doen qua opvoeding dan hoe jij bent opgevoed?

Fiona: “Heel veel! Mijn eigen problemen niet projecteren op het kind. Je bewust zijn van je ouderrol en niet te veel van je kind verwachten. Het kind vrij laten in zijn ontwikkeling, maar ook duidelijke grenzen stellen.”

Marleen: “Kan zo even niets bedenken.”

Welke dag uit je leven zou je willen herbeleven?

Marleen: “Ik heb werkelijk waar geen idee. Ik maak zoveel leuke dingen mee, je moet gewoon zorgen dat je dat doet denk ik.”

Fiona: ” Ik vind het jammer om een dag te willen herbeleven. Ik wil niet terug naar het verleden, maar genieten van het hier en nu. Ik denk graag terug aan bepaalde dagen maar herbeleven hoeft niet per se.

Wanneer inspireert een andere blog jou?

Wanneer je iets herkent in een verhaal en/of je tot nadenken aanzet.

 


 

Spelregels

Als je genomineerd bent voor de Liebster Award, mag je de vragen verwerken in een eigen blog. Daarnaast mag je nieuwe vragen bedenken en 5-10 nieuwe bloggers nomineren. De Liebster Award is dus een soort vragentag die je doorgeeft aan jouw favoriete bloggers.


Onze nominaties

Sarah Bierens

The Yoganomad

Start with Rasa

Raafwerk

Namayay


De 10 vragen die wij aan andere bloggers stellen:

  • Kun je jezelf in vijf woorden omschrijven?
  • Waarom schrijf je online verhalen?
  • Wat wil je met je blog bereiken?
  • Welke positieve verandering heeft impact gehad op je leven?
  • Wat is je grooste wens?
  • Waar word je blij van?
  • Wat doe je om te ontspannen?
  • Welk liedje raak je telkens weer en waarom?
  • Als je één ding kon kiezen: hoop, geloof of liefde. Welke zou het dan zijn en waarom?
  • Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
YogaSisters.

Author YogaSisters.

More posts by YogaSisters.

Leave a Reply